Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/فارس مدیرکل امور مالیاتی استان فارس، با اشاره به اجرایی شدن بخش اول از قانون پایانه‌های فروشگاهی، از افزایش مشهود پرونده‌های جدید در این استان و به تبع آن، محاسبه عادلانه بدهی مالیاتی مودیان و رشد درآمد از محل مالیات‌های مستقیم، خبر داد.

حمیدرضا محمدابراهیمی، سه‌شنبه ۲۱ تیر در یک کنفرانس خبری که به مناسبت هفته مالیات برگزار شد، ضمن یادآوری اینکه اعتراض به نحوه محاسبه مالیات از گذشته تاکنون وجود داشته است، گفت: تصویب و اجرایی شدن قانون پایانه‌های فروشگاهی، یکی از اقدامات شاخص در مسیر شفافیت مالیاتی بوده که تاثیر آن از هم اکنون مشهود شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او قانون پایانه‌های فروشگاهی را از مباحث روز جامعه معرفی و ضمن بیان اینکه بخش اول قانون پایانه‌های فروشگاهی، اعلام اطلاعات دستگاه‌های پوز با سازمان امور مالیاتی است، گفت: با اجرای این مبحث شاهد افزایش چشمگیر پرونده‌های جدید در فارس بوده‌ایم.

محمدابراهیمی با یادآوری اینکه سال‌های گذشته حداکثر ۱۵۰ هزار پرونده اظهارنامه یا ماده ۱۰۰ در فارس تشکیل می‌شد، از افزایش این عدد به حدود ۲۸۰ هزار پرونده خبر داد و گفت: از مهرماه و با اجرای بخش دوم قانون پایانه‌های فروشگاهی و الزامی شدن اجرای این قانون برای همه فعالان اقتصادی، شاهد شفافیت بیشتر و عادلانه شدن درآمدهای مالیاتی خواهیم بود.

او با بیان اینکه در قانون بودجه، سقف مالیات پیش‌بینی شده ۶۲ درصد افزایش داشته و از حدود ۲۹۰ هزار میلیارد تومان به ۵۷۰ هزار میلیارد تومان رسیده است، گفت: رسیدن به سقف جدید درآمدهای مالیاتی با اجرای دقیق قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مالیاتی تا حدود زیادی امکانپذیر خواهد بود.

اجرای قانون سامانه مودیان

محمدابراهیمی ضمن اشاره به اینکه در اکثر کشورها، درآمدهای مالیاتی اصلی‌ترین محل تامین بودجه دولت‌ها است، لزوم تمرکز بیشتر به ایجاد و تقویت فرهنگ مالیاتی را متذکر و یادآور شد: از مهرماه، قانون پایانه‌های فروشگاهی الزامی خواهد شد و همه فاکتورهای فعالان اقتصادی و مودیان مالیاتی الزاما توسط سازمان امورمالیاتی تنظیم و صادر می‌شود.

او خاطرنشان کرد: اجرایی شدن این قانون موجب منتفع شدن حدود ۲۱۰ دستگاه و سازمان برای انجام وظایف محوله در مباحث مختلف صدورمجوزها، نظارت، بازرسی و ... خواهد شد.

محمدابراهیمی، ادامه داد: در کنار قانون پایانه فروشگاهی، قانون سامانه مودیان نیز اجرایی و برای هر فعال اقتصادی در هر بخشی، یک کارپوشه اختصاصی تعریف خواهد شد تا تمام اطلاعات مربوط به فعالیت‌های اقتصادی و مراودات با سازمان مالیاتی، در این کارپوشه ثبت و اساس کار محاسبه و دریافت مالیات و همچنین نظارت بر فعالیت‌ها می‌شود.

او با تاکید براینکه شفافیت در فعالیت‌های اقتصادی، افزایش درآمدهای مالیاتی، کم شدن گپ مالیاتی در جامعه و بهبود وضعیت خدمات و رفاه اجتماعی و.... از عواید اجرایی شدن مباحث جدید قانونی است، گفت: با اجرایی شدن این قوانین، دیگر مراجعه حضوری برای مالیات ستانی، جز در درصدی که قانون مشخص کرده، وجود نخواهد داشت.

این مقام مسئول با توضیح اینکه مراجعه مامور مالیاتی به مودی تنها در مورد فعالان اقتصادی بزرگ، مصداق قانونی خواهد داشت، گفت: تمام اقدامات مربوط به محاسبه مالیات بردرآمد (مالیات مستقیم) و مالیات برارزش افزوده، به استناد اطلاعات کسب شده از پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان و کارپوشه مربوطه، انجام می‌شود.

محمدابراهیمی توضیح داد: با اجرایی شدن این قانون، همه فعالان اقتصادی الزاما باید خرید خود را از کسانی انجام دهند که اطلاعات آنها در سامانه پایانه فروشگاهی ثبت شده باشد؛ در غیراینصورت به شکل سیستمی تخلف برای مودی درج کرده و سازمان به موضوع ورود می‌کند.

مدیرکل امور مالیاتی استان فارس گفت: بحث پایانه فروشگاهی از سال ۹۸ برای سازمان‌ها و تشکل‌ها و انجمن‌های صنفی تشریح و حتی کارگاه‌های آموزشی مرتبط با آن برگزار شده است اما متاسفانه، برخی به حساب جلوگیری از ضرر! آن را نشنیده گرفته‌اند.

او با بیان اینکه، هر یک از شهروندان و فعالان اقتصادی در صورت اطلاع دقیق از اثرات مثبت اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی، همراهی لازم را خواهد داشت، گفت: یکی از مسائل مهم که متاسفانه اندکی مغفول مانده، مبحث فرهنگسازی، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی مداوم و مستمر است؛ در فارس با همراهی رسانه‌ها و اطلاع رسانی مناسب شاهد افزایش پرونده‌های جدید مالیاتی بودیم.

تاثیر مستقیم مالیات بر رفاه اجتماعی

مدیرکل امور مالیاتی استان فارس گفت: باید شهروندان بدانند که درآمدهای مالیاتی تاثیر مستقیم بر رفاه اجتماعی و بهبود شرایط زندگی آنان خواهد داشت؛ زیرا کل این درآمدها، صرف امور جاری و عمرانی دستگاه‌های مسئول می‌شود.

محمدابراهیمی توضیح داد: بخش عمده‌ای از مالیات ارزش افزوده، به شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و امور عشایر پرداخت و صرف تامین هزینه‌های اقدامات و پروژه‌های عمرانی می‌شود که تاثیر مستقیم بر بهبود کیفیت زندگی افراد دارد.

او گفت: از سال ۸۷ و آغاز اجرای قانون مالیات ارزش افزوده، تاکنون بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان درآمد حاصله از این بخش به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و در سال‌های اخیر به امور عشایر استان فارس پرداخت شده است.

محمدابراهیمی گفت: سال گذشته از محل مالیات ارزش افزوده ۱۱۰۰ میلیارد تومان به شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و امور عشایر فارس پرداخت شده که سهم شیراز و توابع ۳۴۰ میلیارد تومان و سهم کلانشهر شیراز حدود ۲۸۰ میلیارد تومان بوده است.

او با یادآوری اینکه مالیات بردرآمد (مالیات مستقیم)، توسط مودی به حساب خزانه واریز می‌شود، گفت: این درآمد مالیاتی قانونا صرف هزینه‌های جاری دولت که بخش مهم آن حقوق و مزایای کارکنان است، می‌شود.

محمدابراهیمی ادامه داد: براساس قانون بودجه امسال، دولت برای پرداخت حقوق به کارکنان بخش‌های مختلف اعم از نظامی، امنیتی، بهداشتی، درمانی، رفاهی و .... نیازمند ۷۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار است حال آنکه کل درآمد مالیاتی پیش‌بینی شده در صورتیکه کامل وصول شود، ۵۲۷ هزار میلیارد تومان خواهد بود.

مدیرکل امور مالیاتی استان فارس، با بیان اینکه پرداخت عادلانه مالیات منجر به کم شدن فاصله گروه‌ها در جامعه خواهد شد، گفت: در استان فارس از کل درآمد مالیاتی، سهم فعالان اقتصادی ۱۰ درصد است حال آنکه ۲۱ درصد این درآمد را حقوق بگیران بخش‌های مختلف پرداخت می‌کنند.

او با تاکید براینکه فاصله درآمدی حقوق بگیران و بخش عمده‌ای از فعالان اقتصادی، بسیار زیاد است، گفت: تصویب و اجرای قوانین جدید، منجر به شفافیت درآمدها و عادلانه شدن محاسبه و پرداخت مالیات در گروه‌های مختلف خواهد شد.

فرارمالیاتی را به ۱۵۲۶ گزارش دهید

مدیرکل امور مالیاتی استان فارس، از همه شهروندان تقاضا کرد که نسبت به پرداخت مالیات، حساس باشند و هرگونه فرار یا تخلف مالیاتی را به شماره ۱۵۲۶ که یک سامانه ۲۴ ساعته است، گزارش دهند.

محمدابراهیمی با یادآوری اینکه گزارش‌های موثقی که منجر به کشف فرارمالیاتی و تخلفات در این زمینه شود، پاداشی برای گزارش دهنده به دنبال دارد، گفت: همه اطلاعات شهروندانی که گزارش تخلف یا فرارمالیاتی را مطرح می‌کنند، نزد حراست سازمان امورمالیاتی، محفوظ است.

او با اشاره به الزامی بودن استفاده از پایانه فروشگاهی، برای پزشکان و وکلا، گفت: متخلفان از این قانون، در صورت شناسایی، در بدو امر با اخطار کتبی سازمان امورمالیاتی و دستگاه صادرکننده مجوز و در مرحله بعدی با جریمه نقدی، احکام زندان و در صورت تداوم تخلف به باطل شدن مجوز، محکوم می‌شوند.

گزارش ۱۷۲ مورد تخلف پزشکان در فارس

محمدابراهیمی با بیان اینکه رئیس کل دادگستری و سایر مسئولان قضایی استان فارس، بر پیگیری تخلفات مالیاتی، اصرار و تاکید دارند، گفت: اخیرا یک پزشک در این استان با محکومیت‌های سختی مواجه شده است.

مدیرکل امور مالیاتی استان فارس خاطرنشان کرد: خوشبختانه و به دنبال همکاری رسانه‌های این استان در زمینه اطلاع رسانی به شهروندان، شاهد افزایش موارد گزارش تخلف مالیاتی طی ماه‌های اخیر بوده‌ایم.

محمدابراهیمی اضافه کرد: طی ۲ ماه گذشته ۱۷۴ مورد شکایت از پزشکان در استان فارس ثبت شده که موارد به استناد قانون، کتبا به سازمان نظام پزشکی منعکس و مورد به فرد متختلف نیز ابلاغ شده است.

مدیرکل امور مالیاتی استان فارس، اعلام کرد که از ۱۳ دیماه سال گذشته، طلا، مشمول مالیات ارزش افزوده نیست و تنها به کارمزد آن، مالیات تعلق می‌گیرد لذا شهروندان هرگونه تخلفی را می‌توانند گزارش دهند تا پیگیری شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی سازمان مالیاتی پایانه فروشگاهی فرارمالیاتی سامانه مودیان مالیاتی قانون مالیات مستقیم قانون مالیات ارزش افزوده مالیات بر ارزش افزوده مالیات بر درآمد مدیرکل امور مالیاتی استان فارس قانون پایانه های فروشگاهی مالیات ارزش افزوده هزار میلیارد تومان درآمدهای مالیاتی پایانه فروشگاهی فعالان اقتصادی درآمد مالیاتی سازمان امور اجرایی شدن خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۰۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات بخشنامه جدید مالیاتی برای ساماندهی قانون کولبری و ملوانی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، محمدهادی سبحانیان در بخشنامه‌ای احکام مالیاتی قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان را ابلاغ کرد.

در این بخشنامه آمده است: احکام مالیاتی قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی کولبری) و (ملوانی و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان به شرح زیر ارسال می‌شود:

ماده ۱ -

تبصره (۲) - سقف و ارزش کل واردات کالا از طریق رویه‌های موضوع این ماده سالانه به میزان ده درصد (۱۰) ارزش واردات کل کشور به مأخذ سال قبل تعیین می‌شود و انجام آن منوط به ثبت آماری در سامانه جامع یکپارچه سازی و نظارت بر فرآیند تجارت (موضوع بند (الف) ماده (۶) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۱۳۹۲/۱۰/۰۳ و اصلاحات بعدی)، اخذ شناسه کالا و شناسه رهگیری (موضوع ماده (۱۳) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز) ثبت اطلاعات در سامانه جامع انبارها موضوع بند «ث» ماده (۶) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و تعیین منشأ ارز کالاهای وارداتی است.

لایحه کولبری و ملوانی به قانون تبدیل شد | سقف واردات مجازی ته لنجی چقدر شد؟

پس از سال پنجم اجرای این قانون تولید کنندگان و اصناف مستقر در شهرستان‌های مرزی مشمول می‌توانند با تخفیف سی درصدی (۳۰) از عوارض و حقوق ورودی سالانه تا سقف یک درصد (۱) ارزش واردات کل کشور به مأخذ سال قبل و با رعایت ترتیبات مندرج در این تبصره نسبت به واردات کالا اقدام کنند.

ماده ۲ - به منظور هدایت تدریجی مبادلات موضوع این قانون در مرزها به چارچوب تجارت رسمی کالاهای وارداتی از طریق مبادلات موضوع این قانون در مرحله ترخیص کالا صرفاً مشمول پرداخت پنجاه درصد (۵۰٪) میزان عوارض و مالیات بر ارزش افزوده تعیین شده برای ورود قطعی کالا هستند و در سال اول اجرای این قانون از سایر عوارض و مالیات‌ها معاف هستند در مرحله فروش کالا توسط مشمولین این قانون ما به التفاوت مالیات و عوارض فروش با مالیات و عوارض خرید موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده، به عنوان اعتبار مالیاتی ارزش افزوده برای ایشان لحاظ می‌شود لکن مابقی زنجیره تبادل کالا در کشور موظف به پرداخت کامل آن هستند.

تبصره ۱- اعمال پلکانی حقوق گمرکی و سایر عوارض قانونی از سال دوم اجرای این قانون سالانه به میزان بیست درصد (۲۰) مقرر در رویه تجاری و اعمال معافیت کامل یا پلکانی سود بازرگانی توسط دولت برای کالاهای وارداتی موضوع این ماده به گونه‌ای که مزیت واردات موضوع این قانون نسبت به رویه واردات رسمی لحاظ شود. مطابق آئین نامه‌ها یا دستورالعمل‌ها و شاخص‌هایی که در چارچوب قانون به تصویب هیأت وزیران می‌رسد در طول اجرای این قانون مجاز است.

تبصره ۲ - امهال پرداخت مالیات بر ارزش افزوده متعلق به کالاهای وارداتی موضوع این ماده، با اخذ تضامین معتبر (موضوع بند (ج) ماده (۱) قانون امور گمرکی مصوب ۱۳۹۰/۰۸/۲۲ و اصلاحات بعدی آن و حداکثر به مدت سه ماه از تاریخ ترخیص قطعی کالا از گمرک مجاز است.

ماده ۳- کلیه درآمدهای گمرکی و مالیاتی حاصل از اجرای این قانون به حسابی مخصوص نزد خزانه داری کل کشور واریز و به صورت تخصیص صد درصد (۱۰۰٪) و مازاد بر اعتبارات مندرج در قوانین بودجه سنواتی در قالب ردیف مستقل در ارقام بودجه لحاظ و به همان استان مرزی اختصاص و شصت درصد (۶۰٪) آن برای تقویت معیشت و اشتغال مرزنشینان پرداخت‌های حمایتی، هدفمند تأمین زیر ساخت‌های مورد نیاز حوزه اشتغال و ایجاد اشتغال پایدار بیست درصد (۲۰) برای زیرساخت‌های اقتصاد مرز تجهیز بازارچه‌های مرزی تقویت و تجهیز بنادر و گمرکات کوچک و بیست درصد (۲۰٪) برای تقویت زیرساخت‌های مربوط به امنیت و مبارزه با قاچاق انسداد معابر و خلاءهای مرزی خورهای غیرمجاز و آلوده به قاچاق کالا در مناطق مشمول هزینه می‌شود.


کد خبر 850368 برچسب‌ها قاچاق خبر مهم مالیات سازمان امور مالیاتی کشور دولت

دیگر خبرها

  • رشد ۳۰ درصدی درآمد‌های مالیاتی در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ۴ برابری درآمد‌های مالیاتی چه تاثیری بر افزایش رفاه و کاهش فقر داشته است؟
  • ۵ مزیت استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ مالیاتی برای اصناف
  • جزئیات بخشنامه جدید مالیاتی برای ساماندهی قانون کولبری و ملوانی
  • سه سال فرصت تنفس در طرح مالیات بر عایدی سرمایه
  • جزئیات مالیات بر عایدی سرمایه برای طلا، مسکن و خودرو اعلام شد
  • جزییات مالیات بر عایدی سرمایه برای طلا، مسکن و خودرو اعلام شد
  • «مشاغل خاص» زیر تیغ عدالت مالیاتی
  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی دلال پتروشیمی در فارس